Mina mål för 2015

2014-12-27 | 21:59:00


 
 
Även detta året vill jag har mål och delmål för året som kommer. Ska jag vara ärlig kollade jag aldrig på mina mål utan det är saker som jag redan gör i mitt liv som rullar på ändå. Har bara försökt vara bättre på det mesta.
 
Mina mål för 2015:
 
-Skolan är det viktigaste i mitt liv just nu. Jag ska fortsätta som jag har gjort med studierna för det är jättebra men ska öka min närvaro i skolan så jag max är borta 30 procent. Det är såklart mycket det med men en jävla bra förbättring från i år.
Delmål: Ta en dag i taget och en vecka i taget.

-Måste ta tag i träningen. Om mitt schema är samma som denna terminen som gått, kan jag börja träna två dagar i veckan och kanske på helgen.
Delmål: Att ta mig till gymmet och skaffa gymkort.
 
-Spara pengar!! Detta suger jag på. Det är så lätt att spendera pengar oavsett summa.
Delmål: Lägg undan pengar direkt när de kommer in och håll en bankbok över utgifter.
 
-Youtube: Detta är samma som förra året. Våga göra videorna. Strunta i folk som kanske kolla snett. Det spelar ingen roll.
Delmål: Skriva upp vad för videor jag vill göra och gör videor så ofta som möjligt.
 
-Blogga: Även detta samma som förra året. Minst ett inlägg per dag och kvalitet framför kvantitet.
 
-Körkort: Mitt körkortstillstånd gick ut i December efter 5 år. Jag skärpte mig aldrig och övningskörde men nu har jag skickat in nya ansökningar och ska göra utbildningen.
Delmål: Ta alla chanser att köra. Inga undanflyckter!
 
 
 

Utvärdering av 2014 mål

2014-12-27 | 21:49:36


För snart ett år sedan skrev jag ett inlägg om mina mål för 2014. Jag hade ganska många faktiskt och jag har tagit itu med några. Jag har gjort en utvärdering här under.
 
Mina mål för 2014 är:
 • Våga! Jag måste våga ta plats bland folk. Börja synas och prata utan att skämmas över mig själv. 2013 kom jag en liten bit på vägen men 2014 ska jag komma mycket längre.
  Delmål kan vara att börja hemma i familjen med att få fram sin åsikt utan att backa undan. Tro på att min åsikt faktiskt räknas! Att vara socail med männsikor i min egen ålder och även där ta plats som jag nu kommer göra på Studieförberedande kursen. Detta mål sträcker sig över alla andra målen jag har för jag måste våga för att klara av dem!
  Detta har verkligen varit den storta förändringen detta året. Jag gick på SMF och skaffade nya bekanskaper. Jag har gått en hel termin i skolan och fått vänner, utvecklats och tagit plats.
 • Fotografera mera! Jag vill ta tag i fotograferandet och utvecklas. Har köpt en ny kamera så jag har mycket att lära mig under den kommande våren och sommaren. Det kommer bli superkul!
  Delmål: Ta varje chans som finns att fota. Skjut inte upp nått för samma chans kommer inte igen!
  Att fotografera har inte gått så bra. Det har inte blivit något seriöst alls för mitt fokus har legat på skolan :(
 • Att varje dag gå på den studiemotiverande kursen! Inga undanflykter.
  En del av mina problem är att vistas och ta plats i skolmiljö. Men genom att faktiskt att göra det är det ett stort steg på min resa att komma över mina svårigheter.
  Delmål: Ta en dag i taget!
  Här har det varit upp och ner. Gick en himla massa. Mer än vad jag trodde jag skulle göra.
 • Blogga seriöst! Jag har bloggat i drygt 5 år (6år i augusti) och jag har varit motiverad och sen har lusten försvunnit men jag har aldrig gett upp. I år ska jag fotografera mer med både min systemkamera och min digitalkamera som jag ska ta mig mig överallt så jag alltid har nått att blogga om.
  Delmål: Minst ett inlägg om dagen men kvalitet, inte kvantitet! Fota allt med digitalkameran när jag är i Landskrona.
  Också från och till men måste bli bättre.
 • Bli hälsosam! Att träna är nått jag tänkt på i säkert 10 år men har inte vågat men i temat som jag har i år, att våga så ska jag även ta tag i detta. Än har jag inte bestämt mig för hur det ska gå till. Gym eller ute.
  Har köpt nya riktiga träningsskor, tröja och sport-BH som jag ska använda. De blev som en liten motivering. Ska även inhandla ett par byxor så outfiten är komplett! Att äta hälsosamt ska jag ju också göra.
  Delmål: Ta en dag i taget för att bygga upp styrka, bättre kondition och få in en rutin. Belöning efter en vecka och sen öka till en månad!
  Detta har inte blivit av heller men har varit i kontakt med ett gym.
 • Bli en Youtuber! Youtube är en stor del av mitt liv. Det är ställe där jag känner att jag passar in. Alla får vara med på Youtube. En youtuber blir man ju när man lägger upp videor och de får visningar. Jag har 10 stycken uppe just nu och där är visningar på alla och det är superkul! Jag har en video där jag filmat en ekorre som gömmer nötter i snön som har nästan 9000 visningar men den ligger på en annan kanal så jag får inte dem visningarna och kan inte heller tjäna pengar på det.
  Delmål: Göra minst en video i månaden.
  Detta är nog det som har gått näst bäst! Jag har ökat i både prenumeranter och visningar det senaste året och jag har gjort minst 10 st nya videor. Det kan bara bli bättre!
 • Börja spara pengar! Jag vill så mycket i mitt liv och då behöver man pengar så jag ska verkligen fundera innan jag spenderar pengar så jag kan spara så mycket som möjligt och göra roliga saker. Som t.ex. när vi ska till Stockholm i maj och kolla på Miley Cyrus i Globen!
  Delmål: Tänka på vad jag köper. Lägga undan allt jag kan. Om jag har pengar kvar i slutet av månaden ska de in på sparkontot när de nya pengarna kommer in. Många bäckar små.
  Går trögt!
 • Betala tillbaka! Enda sedan april har jag fått låna pengar av pappa till mobilräkning och tandläkarräkningar. De ska jag börja betala av på.
  Snart betalat av min kameralån! Wohoo!

Idag är en annandag

2014-12-26 | 20:23:23


 
Julhelgen är nästan slut men det har varit en bra en. Uppesittarekvällen spenderades med att göra vanilj/kardemummakolor, spela bingolotto och äta marängtårta med mumsig apelsin på maränger jag gjorde tidigare under dagen. Det blev ingen vinst tyvärr men det var kul iallafall.
 
Många julklappar på julafton blev utdelade och jag är riktigt nöjd. På kvällen spelade vi paketspel och det var en riktig hit. Måste göras till en tradition.

RSS 2.0