Kort busigt hår

2014-06-30 | 21:57:56


 
Nått sånt här kanske...

Jag älskar färgerna!

2014-06-30 | 21:21:46


 
Jag har länge lekt med tanken att klippa mig. Att klippa av 10-15 cm i en busig axellång frisyr som är väldigt populärt just nu! Men jag vet inte. Mitt hår är som en sköld för mig och att klippa av det och det inte blir bra, är ganska läskigt!
Dessutom är min hårfärg en blandning av min egna hårfärg, en färgad mörkbrun och olika nyanser av blekt blond. Det har liksom vuxit fram av sig själv när man tvättat håret, solens slitage och att det växt enormt mycket sen jag färgade det sist!
Klipper jag av det så försvinner kanske effekten av av de olika färgerna. Mörkt mot ljust. Som det är naturligt slingat.
 Jag är så sugen på en ny frisyr men jag vet att jag aldrig kommer att få tillbaka dessa färger igen på samma sätt.

Saftiga citroncupcakes med citronfrosting

2014-06-27 | 16:48:32


 
Idag blev jag så oerhört inspirerad av Elis bakblogg som har så fina bilder på smaskiga bakverk.
Jag var tvungen att baka nått. Och som sagt är jag besatt av citron så det blev citroncupcakes med citronfrosting! De var så enormt goda!!
 
Citronmuffins: (Källa)
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk naturlig citronarom
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Ta ut alla ingredienser från kylskåpet lite innan så de blir rumstempererade annars kan smöret separera om de är olika temperaturer. Om smöret skär sig så kan det räddas när man har i de torra ingredienserna.

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citron och mjölk. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten.

Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda i 200 gr i ca 13-16 min.

 
Citronfrosting: (Källa)
115g smör
4-4,5dl florsocker
2 tsk kokande vatten
Några droppar karamellfärg eller pastafärg
Citronjuice efter smak

Gör så här:
Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då) Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

Låt muffinsen svalna innan du spritsar ut frostingen.


RSS 2.0