#FUCKIDEAL

2016-03-23 | 22:35:00


 
Idag är jag 24 år snart 25. I nästan hela mitt liv har jag varit antingen "mullig" eller överviktig och i och med det har jag även blivit mobbad större delen av mitt liv. Tjock, fetknopp, ful, äcklig, lat m.m. Det är saker jag har hört så många gånger. Det har tagit många år att bygga upp ett självförtroende som jag egentligen aldrig haft för att nu kunna säga: ja, jag är tjock. So what?
 
Utseende är en del av vår identitet och är viktig för de flesta och att höra att det är något fel på hur man ser ut, hur man skapades av sina föräldrar och det är att för mig som att de attackerar ens existens.
 
Att jag är tjock innebär inte att jag är en måltavla. Att jag är tjock innebär inte att jag är ful. Att jag är tjock innebär inte att ni har rätt och döma mig efter vilken storlek jag har på kläderna eller om jag är mellanrum mellan låren.
Jag existerar inte för att människor ska ha roligt på min bekostnad. Jag är en människa med rättigheter. Rätt till ett värdigt liv.
 
Att vara smal är idealet. Iallafall enligt media. De är jättefina men de är vi också. Vi lite större tjejer och killar som tvingas stå vid sidan om för vi passar inte in den stöpta formen av vad som är acceptabellt.
 
Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att Felicia Bergström har gjort en video om vikthets från media. Hon ser ut som jag. Plus-size och fantastisk vacker!
 
Jag vill leva i en värld där alla blir accepterade. Speciellt media har ett stort ansvar med vad det sänder ut i världen och de har chansen att se till att det inte finns diskriminering som leder till mobbing som slutar i självmord. Det är så vardagen ser ut idag. Många barn tar livet av sig för att de tror att det inte finns en mening med deras existens. Tänk ett steg längre. Vad vinner du på att bara elak?
För att verkligen driva hem mitt budskap så mobba ingen pågrund av hur mycket fett de har på kroppen, vilken storlek de har, om de har dubbelhaka eller är tjocka och äter en glass. För vad spelar det för roll?
Var snälla mot varandra. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

RSS 2.0