Saftiga citroncupcakes med citronfrosting
2014-06-27 / 16:48:32Gör såhär:
Ta ut alla ingredienser från kylskåpet lite innan så de blir rumstempererade annars kan smöret separera om de är olika temperaturer. Om smöret skär sig så kan det räddas när man har i de torra ingredienserna.
Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citron och mjölk. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten.
Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda i 200 gr i ca 13-16 min.
115g smör
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då) Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
Låt muffinsen svalna innan du spritsar ut frostingen.
3 KOMMENTARER
Svar: Ja, det blir så nära på något sätt att odla själv. Och veta när man äter att det inte är besprutat och att du inte behöver gå till affären för att få lite sallad på din frukostmacka :)
URL: http://linafoto.se/