Go´middag på lördagar
2014-08-24 / 14:16:04På lördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite!
Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen. De blev riktigt goda men ska nog "tweeka" ett par saker till nästa gång.
Till det gjorde jag marinerad fläskytterfilé med sallad och en sås gjord på skyn från köttet.
Potatisrosor (6 st)
- 6-8 medelstora potatisar (fast sort). Jag tog tills jag hade till 12 st i en muffinsplåt. Skiva i 1 mm tunna skivor med mandolin/osthyvel. OBS! Skivorna får inte sköljas. (Ta tiden att få skivorna riktigt tunna för annars är det svårt att få dem omlott.)
- Smör/Margarin till att smörja
- 6 st stora muffinsformar eller en muffinsplåt.
- 4 msk olja
- 1-2 vitlöksklyfta
- Salt och krossad eller malen svartpeppar
- 1-2 dl matgrädde
- 1-2 msk riven ost
Jag gjorde såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Jag skivade potatisen för hand med en kniv (en mandolin är att föredra) så tunt som möjligt. Jag smörade min muffinsplåt som är till 12. La sedan potatisskivorna omlott längs kanten så man fyller hela formen så det ser ut som en ros.
Pressa vitlök i olja och häll över dina rosor. Strö över flingsalt och krossad svartpeppar. Sätt in i ugnen i ca 50-60 minuter.
Efter halva tiden, häll på ett par matskedar matgrädde på varje ros. Till sist strö över riven ost och gratinera tills gyllene.
2 KOMMENTARER
Mums, det ser gott ut. Måste prova att göra sådanna någon gng. Tack för tipset!
URL: http://mharya.blogg.se/